Kvantitet vs Kvalitet

Det ar bra, jag trivs har. Har flyttat in pa Ved Niketam ashram nara Rhamjhula. Fint och ganska slappt. Reglerna ar enkla. No sex, no drugs, no rock n roll och vara tillbaka innanfor grindarna innan kl 10 pa kvallen.  Rummet kostar 100rs natten och fyra klasser ingar. Meditation kl 7, hatha yoga kl 8, Filosofi kl 10.30  och hatha yoga igen kl 17. Ratt bra deal. Yogan ar lite sisadar dock. Ingen prat om andning, utan mer unga spanstiga indiska pojkar som utmanar en att knyckla in kroppen i olika vinklar sittandes pa en scen. Inget ar obligatoriskt sa jag har provat runt lite och detta ar vad jag kommit fram till.

Det finns ett outtomligt utbud, av allt en europeisk/japansk/amerikansk new agehungrande livsled Johansson/Hayashi/Smith inte ens skulle kunna dromma om i sina vildaste drommar. Jag har de senaste dagarna fatt veta bade det ena och det andra. Vissa saker mycket anvandningsbart och annat som jag kanner mig ratt konservativ infor.  Jag har fatt lara mig hur man kommer at udijana bandha, att kvinnors menstruationscykel ar onaturlig och tyder pa avsaknad av upplysning, att blundablundablunda, att lyssna pa den kosmiska energin, att kanna yin och yang i fingrarna, att visualisera chakran, att knipa allt vad jag kan med anus, om fordelarna med celibat, att uttrycka min personlighet genom aum, att dricka mycket vatten, att gora sirsasana C, att inte bara frukt synligt. Tre dagar i rad har jag blivit avstulen min frukt av hungriga apor. Man brakar inte med aporna. De behover bara visa tanderna och jag slapper gladeligen allt jag har.

Jag har blivit forkyld. Trist. Man kan bada i Ganges har, det ska tydligen vara renaste stallet. Det finns jattefina strander med vit finkornig sand, men det far vanta lite. I eftermiddag ska jag hanga pa nagra polacker jag traffat till Beatles gamla ashram, Maharishi Yogi Ashram. Det ligger alldeles runt knuten fran mitt ashram. Det har varit nedstangt lange av den indiska regeringen, eftersom det favoriserades av de vasterlandska turisterna, men det ar oppet for besok sa det ska bli kul. Tydligen skrevs White album dar.

Har traffat manga manniskor jag traffat i andra delar av Indien har. Vi resande ar ju inte sa sjalvstandiga. Vi ror oss i cirklar pa ungefar samma stallen. Men det ar trevligt, nagra namaste kanske en chai och historierna om vad som hant sen vi traffades sist och skvaller om gemensamma bekanta. Kan det bli mer smastad an sa?

Har hittat en jattebra ashtanga larare har, men det ar dyrt. Kanske kostar jag pa mig en eller tva lektioner till. Ashtanga ar min teknik, sa himla roligt. Har funderat mycket fram och tillbaka pa Vipassanan, kanns som det skulle vara bra och att man "borde" nar man har chansen. Men arligt talat. Det verkar sa trakigt. 10 dagar med mig sjalv i ett rum nar hela Indien skriker utanfor? Det far bli en annan gang.  Borjar kanna av att jag har lite tid kvar. En manad ar mycket for manga, men i relation till tiden jag varit har kanns det som att det ar mycket jag vill forsoka klamma in.

Storasyster, du har ratt du med. Men vad gor 4 veckor for skillnad? Jag kommer ju snartsnartsnart.

Kommentarer
Postat av: Camilla (Storen)

Jag är också förkyld, feber och ont i halsen. Har stirrat in i väggen i två dagar övertygad om att jag aldrig mer kommer att bli frisk, men vet du jag känner mig bättre idag! Tiden går nog fortare för dig än oss som väntar....från och med nu blir mitt nya mantra "hon kommer snartsnartsnart". Storen

2009-03-30 @ 11:36:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0