Jag ar the gentle lady

Idag efter att jag gatt hem fran yogan stannade de andra kvar pa sin pranayama klass. Mitt i avbrot Herr Iyengar genom att fraga:
- Im doing an excursion the day after tomorrow to a temple 30min from Mysore, and you, you, you, you and the gentle lady are invited.
och pekade pa Joe, Iza, Paul och Rod. The gentle lady ar jag och resten av klassen blev inte inbjuden.

Sa. Det kommer bli spannande. Han sa at mig to wear a dress, sa jag maste val forsoka hitta nat passande.

Kopte tva fina indian housewife klanningar for nan dag sen, och kande mig som en respectable western woman nar jag satt i damsadel bakom Joe pa hans vespa. Alla pa stan tittade och vinkade nar vi korde forbi och jag tankte att jag verkligen valt ratt outfit for dagen.  Men. Nar jag och Iza var och kopte frukt pa marknaden lite senare, infor var stora svartmanefest kikade vi som hastigast in till Shoaibs sariaffar for att saga hej och ta en kopp chai. Shoaib var som vanligt trevlig och indiskt artig sa:
- Hanna, I really like your way of dressing but actually, are you aware of that you are wearing a nightie?
Helt plotsligt fick min dag en helt ny dimension.

Jag hade pa mig den hela kvallen och kommer att fortsatta anvanda den, men inte pa sondag. Svartmanefesten var forresten himla trevlig. Vi gjorde fruktsallad, bal pa sweetlimejuice, mynta och rom, kopte bakelser fran de muslimska kvarteren och dansade en del. Det blir aldrig sarskilt vilt pa yogifesterna. Men bra kvall hur som helst.

Forresten, ingen terrorism i Mysore. Oroa er inte. Tack for omtanken.

Ok, nagra visa ord fran herr Iyengar:

-You do the surya namaskara every morning to greet the sun, our worlds only visual god. Worship whatever god you like, but first the sun. The other gods are only visual in meditation and dreaming.

Inte sa konstigt att vi lever gudlost hemma, nar till och med solen gommer sig i drommen.


Telefon

Jag har skaffat indiskt telefonnummer, sa om nan av er kanner er lite rik och ensam kan ni ringa pa +919986877476. Borde funka sa lange jag ar i Karnataka.

Igar var det en speciell Shiva hogtid, sa jag och Joe gick over till templet mittemot vart hus och fick helig lunch av prasterna. Gott! Vi hade bjudit in nagra yogis pa kvallen for att hjalpa till under ljuscermonin. Himla trevligt. Vi at kakor och drack te och lyssnade pa skitdalig musik som en australiensisk karl tagit med sig. Har alla australiensare dalig musiksmak? Joe tyckte i och for sig att det var bra. Betyder det att jag har dalig musiksmak? Det kan jag val aldrig tro.

Hursomhelst. Vi kakade klart och gick ut for att hjalpa till att tanda de 5000 ljusen pa gatan utanfor. Fint. Sen fick vi spicy chickpeas av prasterna som tack.

Yogan imorse var riktigt bra. Har kant mig ratt forstord i kroppen eftersom jag nastan inte yogat nat alls de senaste fem manaderna, men idag var jag riktigt mjuk och stark. En brasiliansk kille, Fabio som sitter bredvid mig i shalan hade ett litet frustationsutbrott idag. Han ville ha fler asanas, och sa till herr Iyengar att han bara hade 10dagar kvar i Indien. Detta upprorde herr Iyengar lite, och han svarade.

-You cant be PHD if dont know ABC.

Jag sa ju det. Han ar cool.

En japansk kvinna har flyttat in i mitt och Joes hus. Hon ar mystisk. Hon har rest i 11ar och sager att hon tjanat ihop pengarna som servitris i New York. Jag syner. En teori ar att hon ar bankranerska.

Indien

Sa har i efterhand nar man laser de dar google oversattningarna sa var det val inte sa himla kul. Eller? Det var ju det. Ja. Jaaa, jag ar i Indien, kul. Jag har flyttat in i Joes hus i Mahalla, ett brahmi omrade i Mysore. Vi har himla kul. Sa mycket blir egentligen inte gjort eftersom det regnar en hel del sa vi sitter mest och ljuger. Paul ar ocksa med. Paul ar en hippie utkladd till tuff Londongangster med rolexklocka. Sa vi hittar pa en hel del affarsideer. Igar hade vi bowlingturnering i vart vardagsrum. Vi stallde upp plastflaskor fyllda med vatten som kaglor och anvande kokosnotter som bowlingklot. Joe vann. Jag forlorade.

Det ar intressant vad som hander med manniskor som inte jobbar, har nan TV eller ekonomiska problem. Det blir lite kreativt. 

Jag har hittat min guru, herr Iyengar. Det var karlek vid forsta ogonkastet kan man saga, han skulle aldrig be mig pussa hans fotter. Han ar 84ar, har aldrig kompromissat med traditionerna och avbryter lektionerna da och da for att dra en vits. De ar aldrig roliga att aterge, men det ar roligt nar han sager det. Tex:

En kung bad sin tjanare att finna en man som ar fullstandigt tanklos. Tjanaren sokte i hela varlden och kom tillbaka med en karra fylld med lik. Han hade funnit de enda tanklosa mannen i varlden. 

Hohoho.

Men det ar kul nar han sager det eftersom han fnissar sig dubbelvikt igenom den. Hur som helst sa kanns det annorlunda den har gangen an sist.

Sa vad vi gor ar att vi varje morgon vaknar och vid soluppgangen, runt 6.15 yogar i vindsvaningen i ett dammigt gammalt tempel, samma tempel som Krishnamacharya undervisade Patthabi Jois och herr Iyengar sjalv i. Sa det kanns lite anrikt, for att ta ner det till en akademisk niva sa ni alla kan relatera till det sa kan man kanske jamfora det med att plugga pa Uppsala universitet.

Sen tar vi vespan,  ater massa idli, matar grannungarna med kakor, ljuger lite, ater mer idli, ljuger lite mer, ater idli, ljuger lite. Allt detta avbryts med jamna mellanrum av osannolika handelser och situationer som antagligen bara kunde handa har.

Indien ar hjartat, for sa ar det, det kanner man.

Jaloux

Har kollat lite bloggar idag. Läser vanligtvis www.thesartorialist.blogspot.com, www.facehunter.blogspot.com , ibland www.fluokids.blogspot.com med, inte för att jag tycker att musiken egentligen är så himla bra eller att jag förstår vad de skriver, utan alla fina bilder på snygga tjejer. Nu har jag hittat en svensk favorit, vilket känns lite halvperverst som heterosexuell 25åring, men www.gillofilippa.blogg.se är nånslags rocklolita i roliga kläder som har massa bilder av andra rödhåriga och modebrudar. Ögongodis.

Det är ju fint med rött hår. Kollade på typ alla bilder av Filippa innan jag skulle hämta ut visumet på indiska ambassaden. Såg mig själv i spegeln när jag skulle klä på mig jackan och kände mig gammal. Det är väl bara att vänja sig. Åldern tar oss alla, Filippa!

Jag fick hursomhelst visumet. Var ganska pirrig men det var inga problem.

På onsdag fyller Emilia 26 och därför ska hon och Tomas bjuda på thaimat ikväll. Lite knäppt egentligen. Det är väl jag som borde bjuda när hon fyller år. Snett. Hon vet inte om att jag skriver här, det vet ingen. Så jag kan berätta att jag kommer byta ost mot thaimat. Ost är födelsedagspresenten. 

Tänkte dela med mig av www.translate.google.com/translate svensköversättning av Sir Mix-A-Lots gamla hit "Baby got back". Skitkul.

Jag gillar big butts och jag kan inte ljuga
Ni andra bröder kan inte förneka
Att när en flicka walks in med en itty bitty midjan
Och en rund sak i ditt ansikte
Du får fjädrande, vill dra sig ur ditt hårda
'Cause du märker att butt var fyllda
Deep i jeans hon är klädd
Jag är böjd och jag kan inte sluta stirrar
Oh baby, jag vill få med dig
Och ta din bild
Mina homeboys försökte varna mig
Men det rumpa du fick gör mig så kåt
Ooh, Rump-O' -slät hud

På turné

Nu har jag lämnat mina föräldrar hemma och gett mig ut på turné. 

I fredags åkte jag ner till Uppsala. Jag, Malin och Frida supportade Simons klubb. Bra musik och roligt folk. Mysig efterfest men lite sova. På lördagen träffades jag och Frida upp på stan, fikade frukost, sammanfattade kvällen och livet i fyra timmar. Sen gick vi upp till Frida, jag däckade och Frida vispade omkring.
 
Lördagkväll, ryssfest. Frida var luder och jag var kalla kriget. Vi tänkte först: jag astronaut och Frida som Lajka i koppel. Tre rätters rysk mat och vodkan flödade. Kul initiativ och väl genomfört men kanske lite stelt..? Vi avslutade kvällen på Simons andra klubb och strips på Rosa pantern. 

Idag. Sova länge. Äta Fridas lax m potatismos och ärtor. Gott. Åka till Stockholm. Sova hos bror. Laptopen får inte följa med till Indien. Träffade Björn. Längesen sist. Bra karl. 

Imorrn. Fixa visum. 

Dagens musik

http://www.youtube.com/watch?v=VS1k_0Q-a04

Hårga 2.0

Gick runt kyrksjön idag och tänkte att det var lite som en modern version av hårgalegenden. Djävulen spelar instrumentet och byborna kan inte sluta dansa förrän det bara är benrangel kvar och en ring har bildats i marken av allt nötande. Vem är då djävulen? Förslag? Jag tänkte direkt Anna Skipper.

Nytt försök!

Sist blev det inget, nu ska jag försöka få till nåt varje dag.
Om en vecka, Stockholm, Emilia, Sune.
Om två veckor, London, Kuh, Pumpakungen Jack
Om tre veckor, Mysore, Jag, Babaguru

RSS 2.0