Upp och ner ner och upp grisen gal i granens topp, och en mus i vart hus svar och tuggar snus, lammen skaller varper karameller, hunden jamar, lilla grisen gal!

Jag ar tillbaka i Himalaya igen, inte for att jag egentligen akte darifran. Rishikesh ar ju ocksa Himalaya men tillbaks till Himachal Pradesh, varldens tak. Jag ar i McLeod Ganj utanfor Dharamsala. Huvudstaden for exiltibets regering och Dalai Lamas hemstad. Det ar fortfarande skitkallt och regnigt och om natten gar Tor los sa det kanns som man ar pa utomhusdisco. Det ar igen, jag vet att jag tjatar men det ar sa andlost vackert. Det ar svart att ta all den har skonheten pa allvar, att det existerar. Hundarna har skulle jag kunna beratta hur mycket som helst om, de ar skitstora, fluffiga och glada. Man skulle kunna tanka sig att ta med sig nagra hem.

Rishikesh var en bra upplevelse. Mycket yoga, mycket egen tid, mycket varmt. Har umgatts en hel del med en hippie till jungfru som pamint mig om att tid egentligen inte existerar, bara om man tror pa den sjalv och att jag borde lyssna mer pa Beatles.

Jag gick till det nedlagda Beatles ashramet. Som en spokstad. Det finns ett ord som sammanfattar det. Overgivet. Att forestalla sig hur det var nar det begav sig. Nar John Lennon bodde i bungalow nr 6. Det maste ha varit fantastiskt. Det ar stort. Gronomraden nu helt forvildade, nara till Gangans strand, utsikt over hela Rishikesh. Undra hur det var, nar alla rum var fulla? Om de samlades pa taken med bikuporna vid solnedgangen? Om Imagine skrevs dar.

Hela ashramet har utsatts for grovt vald, svart att saga varfor. Kanske ar det de rivaliserande ashramen som forsokt forstora det? Inte omojligt.  

Var till en yogalarare imorse som jag blivit rekommenderad till, Vijay. Han ar jattebra. Jag vill ga varje dag. Vet inte hur lange jag stannar har. Finns massor att gora men det ar ratt kallt. Alternativet ar att flyga ner till Tamil Nadu och traffa Robin pa onsdag eller nat. Jag flyger till London fran Bangalore, men mellanlandar i Mumbai sa hittar jag ingen billig flygbiljett soderut stannar jag har och tar taget till Mumbai.

Sa planen har ar yogayoga, forsoka fa till en date med mr Lama, och nagra naturupplevelser. Idag ska jag naturuppleva en 2km promenad till Bhagsu. Hoppas varen kommit till er med.

Kommentarer
Postat av: Kusin Krille

Hej Hanna, hoppas du har det bra! Hälsa Dalai Lama om du träffar honom! Kram Krille

2009-04-14 @ 17:13:25
Postat av: Bror

Houdi! Du har det bra som det verkar, härligt att höra!! Jag o Karin har vart i Gbo i några dagar. U know...kvällsmiddag i filt på verandan (vinet värmde nog också lite), öppen brasa, promenix runt sjön, pimpla, very nice yes mam' yes box right. Hoppas du tagit många kort i himlens tak, ska bli spännande att se. Jag tror du är vig som en katt efter allt yogande, själv är jag stark som en björn i vanlig ordning. Våren har kommit och jag ska pimpa min balkong snart, med min beslutsamhet är den väl klar tills sommaren....2010. Puss, lev väl.

2009-04-14 @ 18:25:48
Postat av: camilla (storen)

Våren har varit här och hälsat på, men i morse var det snö på backen igen....suck. Det smälte bort under dagen så nu tar vi nya tag. Har börjat ladda inför kvällarna på altanen med rödvin och rökelse, snartsnartsnart.........ja det är nära nu. Kan du uppdatera mig i yoga när du kommer hem? Jag kan ge dig goda livsråd i gengäld;-) Storen

2009-04-16 @ 17:46:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0